dissabte, 8 de gener del 2011

Exposició sobre els Drets Humans

Els Drets Humans es defineixen generalment com aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, per tal de garantir-li una vida digna.
Aquests drets es posseeixen independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió en el que habita i de factors com l'estatus, l'ètnia, la nacionalitat o qualsevol altre circumstància de l'individu en qüestió.
La Declaració Universal dels Drets Humans va ser adoptada i proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948.
Des de l’any 1950 es commemora el 10 de desembre de cada any el Dia Internacional dels Drets Humans.

A classe hem estat preparant una exposició sobre el tema. Cadascú ha elaborat un parell de cartells amb l'articulat de la DUDH i una imatge significativa. Els cartells els hem imprès i els hem penjat a l'entrada de l'escola.
Aquí us deixem el document que aplega tots els cartells:

DUDH

dimecres, 5 de gener del 2011

Com funcionen els cercadors?



Aquest vídeo ens explica d'una forma clara i senzilla algunes idees sobre com fer bones cerques, sobre com trobar la informació d'un tema determinat a la web.
Tot i que està en anglès, el vídeo està subtitulat en català i en altres idiomes.

Sobre Bits i Bytes

Aquest és un blog col·lectiu que hem obert per a que hi participeu els estudiants dels grups d'informàtica de l'Escola.
Bits i bytes
vol ser una eina de treball i d'aprenentatge. A la vegada que ens ajudarà a conèixer millor la dimensió comunicativa d'Internet, a través dels blogs, també podrem mostrar i fer publics els treballs que fem a classe i el què anem aprenent, intercanviar els nostres punts de vista i expressar el què ens preocupa d'això que en diem la informàtica i que està fent canviar la nostra manera de viure i de veure el món, compartir les nostres inquietuts i les nostres descobertes...
Ja ho veieu les possibilitats són moltes, només cal que les explorem i fem les nostres aportacions. Com a lectors i lectores, comentant el que hi escrigui qualsevol dels vostres companys i companyes, i com a escriptors i escriptores amb textos que expliquin el que anem aprenent.

Endavant, doncs, el blog queda inaugurat!