dijous, 1 de març de 2012

BUNYOLS DE L'EMPORDÀ

Hola a tothom, avui farem un viatge gastronòmic per L'Empordà, es tracta de bunyols, ara que s'acosta Setmana Santa.
BUNYOLS DE L'EMPORDÀ
Ingredients.
700 g de farina,-100 g de mantega, -150 g de sucre,-10 g de sal,-la pell d'una o dues llimones (ratllada).-20 g de matafaluga.-40 g de llevat de força.-1/2 branca de canyella.-300 ml de llet.-5 ous sencers
Amb la farina, el sucre, la mantega, el llevat i la sal, farem una massa ben homogènea.
Preparem una infusiò de matafaluga i la 1/2 branca de canyella amb 1/4 l de llet , colem la infusiò i la incorporem a la massa quan encara és tèbia, per tal de que es barregi millor,afegim la pell de llimona i els ous d'un en un, fins a tenir una massa homogènea. La deixarem reposar unes dues hores que haurà doblat el seu volum.
Amb les mans humides d'oli, perque la massa no s'enganxi, farem les boles de la mida d'un bunyol i amb l'oli ben calent fregirem els bunyols procurant que quedin ben doradets,immediatament els arrebossarem amb sucre.
Bon profit!.


1 comentari:

  1. M'apunto la recepta! Tot i que m'agradaria provar-los abans de fer-los... mes que res per veure quin gust tenen.
    ;-)

    ResponElimina